Human capital & corporate risk
Corporate Risk

Wij veranderen risico in groei

Bedrijfscontinuïteit, zowel in juridisch, financieel als materieel opzicht, is essentieel voor groei. Maar de risico’s zijn voor elke organisatie anders. Kröller Boom verschaft u inzicht in de echte risico's voor uw organisatie en ontwikkelt oplossingen om deze af te dekken en beheersbaar te maken.

Als bedrijf loopt u grotere en kleinere risico’s, variërend van het uitvallen van medewerkers tot schade door brand en aansprakelijkheid. Deze risico’s hebben effect op de productie en dienstverlening en daarmee op het succes van uw organisatie. Risico’s kunnen niet worden uitgesloten, maar wel beheersbaar worden gemaakt. Een goede inventarisatie van risico’s en ontwerpen van optimale beheersmaatregelen vraagt om expertise.

Beheer, controle en continue optimalisatie

Onze specialisten monitoren continu de ontwikkelingen in de markt op het gebied van wetgeving, voorwaarden, condities en premies. Deze informatie gebruiken ze niet alleen voor benchmarks, maar ook voor het optimaliseren van uw verzekeringsportefeuille indien daarover het beheer wordt gevoerd.

Risico-identificatie en business impact analyses

Kröller Boom analyseert samen met u het businessmodel, klantportfolio, kern-leveranciers, servicemodel en aansprakelijkheidsrisico’s op basis van beschikbare data. Onze specialisten kwantificeren de risico’s en de impact hiervan op uw organisatie, financiën en mensen.

Op basis van uw wensen ontwerpen, organiseren en implementeren wij beheersmaatregelen en innovatieve verzekeringsmodellen die daadwerkelijk uw risico’s afdekken. Hierbij realiseren wij vaak aansprekende resultaten.

Wij laten kapitaal voor u werken

Voor organisaties waarbij garantiestellingen of continuïteitsvoorzieningen financiële deposito’s blokkeren, ontwikkelen wij bijvoorbeeld verzekeringsmodellen waarbij kapitaal vrijkomt voor groei.

 • Maatwerkoplossingen voor complexe corporate risico’s en vraagstukken
 • Identificeren, kwalificeren en kwalificeren van corporate risico’s
 • Risicomanagement: ontwerp, plaatsing en onderhoud van verzekeringsprogramma
 • Uitgebreide ervaring RfP’s en begeleiding bij tenders
 • Garantiekapitaal vrijmaken voor groei

Cybercrime

Cybercrime wordt door management als één van de grotere bedreigingen van de continuïteit gezien. Indien bedrijfsinformatie of data van relaties op straat komt te liggen, brengt dit de bedrijfscontinuïteit en reputatie ernstig in gevaar.

Bestuurders worden in toenemende mate aansprakelijk gesteld voor het nalaten van maatregelen ter voorkoming of het reduceren van de kans op cybercrime. De wetgeving is duidelijk: als u over privacygevoelige informatie beschikt, dient u dit adequaat te beschermen.

Direct een afspraak maken?
Laat u terugbellen

Onze diensten voor corporate risk

Risicomanagement

 • Analyse risico’s
 • Kwantificering en kwalificering van effect op organisatie
 • Advies beheersmaatregelen

Benchmarks en beheer verzekeringsportefeuille

 • Benchmarks op gehele portefeuille of onderdeel ervan
 • Advies besparingsmogelijkheden
 • Optimalisatie verzekeringsportefeuille
 • Compliancy wet- en regelgeving

Cybercrime

 • Gedegen analyse van financiële impact (Corporate, Financial, ICT, Legal)
 • Concept-actieplan om risico’s te reduceren
 • Directe aanbevelingen en verbeteringen inclusief de aanzet tot een incident-response-plan
 • Verzekeringsoplossing voor onafwendbare risico’s met state of the art producten
 • Partnership met technisch specialisten en gerenommeerde advocatenkantoren

Samenwerken aan resultaat

Voor mid-corporate ondernemingen is het in veel gevallen goedkoper en efficiënter om insurance management extern te laten uitvoeren. U bespaart daarmee op de totale verzekeringskosten (verzekeringspremies, verzekeringsorganisatie en eigen risico’s) en haalt hiermee deskundigheid in huis en bent een betere counterpart voor verzekeraars en adviseurs.

Onze dienstverlening kenmerkt zich door een professionele, optimale en persoonlijke service met korte lijnen. Onze accountmanagers en specialisten staan daar garant voor, maar wellicht leveren de vele lange relaties die wij onderhouden nog wel meer bewijs van een geslaagde aanpak.


Niek Post. Commercieel Directeur