Human capital & corporate risk
Pensioen en Financiële planning

Pensioen en Financiële planning

In Nederland zijn we gewend om praktisch alle risico’s van werknemers af te dekken. Maar zijn deze voorzieningen voor u als werkgever noodzakelijk? Hoe dragen ze bij aan uw werknemerstevredenheid en omzet? En welke arbeidsvoorwaarden maken dan het verschil?

Organisaties zijn zich vaak onbewust van de risico’s en consequenties.

  • Over 10 jaar zijn er praktisch geen verplichte bedrijfstak-pensioenregelingen meer. Hoe gaat u naar deze situatie migreren?
  • Slechte (onbewuste) beheersing van verzekerbare arbeidsvoorwaarden kan leiden tot boetes, verborgen claims en continuïteitsrisico’s.
  • Tussentijdse wijziging van ondernemingsactiviteiten en onzorgvuldige registratie daarvan leidt tot onjuiste aansluitingen en forse claims.
  • Verzekerbare arbeidsvoorwaarden die niet aansluiten op toezeggingen hebben financiële consequenties.
  • Sociale en fiscale wetswijzigingen volgen elkaar snel op; het niet aanpassen van de arbeidsvoorwaardelijke toezeggingen leidt tot werknemersclaims.
  • Bij overnames en fusies kunt u geconfronteerd worden met onterechte toebedeling van lasten door het UWV.

Laat uw werknemerspensioenen en arbeidsvoorwaarden analyseren.

Wij toetsen op de volgende onderwerpen: financieel, juridisch, arbeidsvoorwaardelijk, administratief, communicatief, beleggingsaspecten, fiscaal en CAO/Bpf. Met deze scan krijgt u inzicht in latente risico’s en claims. U ontvangt een overzicht met de belangrijkste aanbevelingen en actiepunten.

Wij helpen u het netto-inkomen van uw medewerkers te verruimen en tegelijkertijd te zorgen voor aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en een goed pensioen.

Kröller Boom verzorgt voor u de inkoop, implementatie en communicatie van arrangementen. Kies voor een adviseur die, samen met u, het eindplaatje voor ogen heeft en aan wie u de begeleiding kunt overlaten. Stap voor stap. Wij helpen u het netto-inkomen van uw medewerkers te verruimen en tegelijkertijd te zorgen voor een goed pensioen.

Direct een afspraak maken?
Laat u terugbellen

Regie – Compliance, cost and control
door specialisten

Kröller Boom beschikt over absolute top-specialisten met een lange track-record. Wij gaan niet uit van standaardoplossingen, maar zoeken naar optimalisatie voor elke specifieke onderneming, voor elk specifiek businessmodel.

Wij geloven dat we met een klein team optimaal zijn uitgerust om de beste service te bieden. Hierdoor staan wij dichter bij onze klanten, kennen we hun organisaties door en door en kunnen we sneller reageren.

Wij hechten aan een persoonlijke en langdurige klantrelaties en daarom adviseren wij onze relaties altijd objectief en onafhankelijk. U heeft contact met een vaste contactpersoon die bekend is met de verzekeringsportefeuille en de situatie.


Marcel van Pinxteren. Directeur Human Capital